06/5/14

SHERRY UKE

Det er den internasjonale sherry uken!!

10344813_720896237949392_2312650888038226757_n

 

Colosia Oloroso får god omtale blandt annet på http://www.aperitif.no/ med 95  POENG

Farge og duft: Brun med gul kant. Fantastisk kompleks duft med tørket tropisk frukt, nøtter, sjokolade, trevirke, røyk, vanilje.

Smak: Svært fyldig anslag, følger duften, nydelig syre, stor lengde med masse nøtter og god friskhet i ettersmaken.

 

 

05/11/14

VINNATUR VILLA FAVORITA 2014

Høydepunkt i april var naturvinmessen på Villa Favorita i Italia. VinNatur består av over 150 vinprodusenter fra hele Europa som deler den samme holdning og tanke, nemlig å dyrke ut i fra miljø og helsemessige sunde prinsipper. En vinproduksjon uten pesticider, sprøytemidler eller noen som helst kjemiske tilsetninger fra vingård til kjeller. Det handler mye om  jordens naturlige balanse og bærekraft. Vi anbefaler deres nettside http://www.vinnatur.org/

bilde-7 vinnatur katalog

11/29/13

Gutierrez Colosia

66

Solerasystem i “katedralen”

Vil du vite litt mer om prosessen? Bli med Wine Brothers på en smaking;

11/27/13

Bodega Cauzón

Ramon

Ramon Saavedra arbeidet mange år som kokk i utlandet, men vendte tilbake til sitt hjemland for å ta vare på en arvet vingård. Det som begynte som en hobby ble etterhvert hans lidenskap og levebrød .

CAM00062

Vinmarkene ligger i nærheten av Rambla de Cauzón, nord av Sierra Nevada og nær Guadix på ca. 1000 moh. Det er sandete-leirjord og kalkholdig stein. Som ellers i Andalucia er det et varmt klima om sommeren, men forskjell på dag og natt  kan være på hele 25 ° i modnings perioden. Kjølige netter gir druene den hvilen de trenger for maksimal utvikling. Produksjonen er tilsammen på litt over 5000 flasker per år.

11/7/13

BODEGAS BENTOMIZ

20130911_grape harvest 2013 (1)

HØST PÅ BODEGAS BENTOMIZ.

Verheij C+A 0030

Sammen med drueplukking, overvåker vi og måler sukkerinnholdet forteller Clara og André på Bodegas Bentomiz. Årets druer har modnet langsomt, og derfor har innhøsting vært sent. Modne druer blir da oftere påvirket av regn, og utvalget kan bli mer kritisk. Prosessen har fortsatt inn i oktober, men kvaliteten er utmerket.

11 the juicy results kopi

med et saftig resultat!

Merlot seng20130916_184054

Her ser du 4000 kilo Merlot druer “hvile” på “flytende racks” ved foten av Bodegas Bentomiz. Disse stativene tillater luften å passere under og over druene, og konsentrerer sitt sukker for å gjøre vår søte røde vin.

druer på seng

 

10/23/13

F. SCHATZ

BODEGA SCHATZ

Finca Sanguijuela

Høst på Finca Sanguijuela hos Friedrich Schatz.

Høsten har kommet også til Andalucia.

BODEGA SCHATZ

Hele familien Schatz er med på innhøsting.

DEN MINSTE OGSÅ!

Den minste også!

BODEGA SCHATZ

Vi gleder oss til resultatet

Schatz vin

 

 

10/25/12

Det beste fra Andalucia

 

Vi reiser mye i Andalucia og har inngående kjennskap til mangfoldet innen vinproduksjonen i denne delen av Spania, der både tradisjonelle og nyere druetyper etterhvert dyrkes på gammel vinmark. Våre leverandører vektlegger stedlig særegenhet og oppnår høy kvalitet og anerkjennelse for sine produkter.

Vi bestreber oss på et nært forhold mellom våre leverandører og våre kunder. Bli gjerne med på tur til en eller flere vinprodusenter.

Norsk lov tillater ikke en nærmere omtale av deres produkter. Ønsker du mer informasjon, ber vi deg ta kontakt.

 

 

Posted in Vin |
10/25/12

Marenas viñedo & bodega

Høst på Marenas i Montilla (Cordoba)

høst på Marenas

Her er mer enn druer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der ingen sprøytemidler brukes oppstår liv

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle hjelper til under høsting

innhøstning

Kassene er fulle

hent druene

Nøye utvelgelse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

10/25/12

BARRANCO OSCURO

Det er en kunst å lage viner som Manuel Valenzuelo

 

I Sierra Nevada ligger de beste vinmarkene på rundt 1000 meters høyde. Dette sikrer lang modning.

TEKST: PIERRE MARCHES, PRODUKTSJEF I VINMONOPOLET

Artikkel i Vinbladet nr. 4. 2013

B.O. vinbladet 4

– Fra denne vinmarken kan vi iblant se Afrika-kysten, sier Rosa Valenzuela fra vineiendommen Barranco Oscuro. Rosa står med meg på toppen av Sierra de la Contraviesa i Andalucía, i vinmarken Cerro de la Monjas, antakelig Europas høyeste fastlandsvinmark. Bak oss, 3479 meter oppe i den klare himmelen, rager Mulhacen, Spanias høyeste fjell på fastlandet. Vinmarken på 1368 meter over havet ligger rett bak strendene langs solkysten. Rosa Valenzuela og ektemannen Manuel satset på å plante druer i dette området på begynnelsen av 1980-tallet. Dette til tross for advarsler om at druedyrkning i denne høyden ville bli vanskelig, om ikke umulig.

vinbladet 4

TRIVES I HØYDEN

Ekteparet Valenzuela er ikke de eneste som har hatt suksess med å anlegge vinmarker på originale steder. Som produktsjef i Vinmonopolet reiser jeg en del, og jeg har smakt mye god vin fra vinmarker der man i utgangspunktet skulle tro det var umulig å dyrke kvalitetsdruer. I Mendoza i Argentina lå det vinmarker i ørkenen og i Cafayate, 900 kilometer nordover, vinmarker 2 500 moh omringet av tre meter høye kaktuser og milevis av øde daler og fjell. I Mosel, Douro dalen, Ribeira Sacra og Banyuls, har man dyrket vindruer på stupbratte klipper i flere hundreår. Vinstokker befinner seg ofte der, på ugjestmilde, bratte og næringsfattige marker, i dag fordi dette gir flott druekvalitet og historisk sett, fordi korn frukter eller grønnsaker ble dyrket på fruktbar og flat land. Sør-Spania er for varmt til å dyrke noen særlig gode vindruer, og de fleste vinmarkene rundt Sierra Nevada befinner seg derfor mellom 750 og 1368 moh hvor det er kjøligere enn nedover mot dalen. Høyde over havet er viktig for god druemodning, men hvorfor en fjelltopp, utsatt for vind fra alle kanter?

HØYDEN ER VESENTLIG

Ifølge Rosa Valenzuela, er det nettopp denne uvanlige posisjonen som sikrer den flotte druekvaliteten de høster hvert år. Den kjølige vinden fra Sierra Nevada i nord sikrer en lang og god modning mens den tørre og varme vinden fra sørkysten sørger for sykdom- og råtefrie planter. Dette bekreftes av to andre produsenter i området. Og som Valenzuela dyrker de andre, Los Barrancos og Bodega Cuatro Vientos (fire vinder), uten kjemikaler og uten bekjempningsmidler. Det dyrkes mye forskjellige druer i Sierra Nevada, tilsynelatende med liten hensikt til klimatiske forhold. Kjøligklima varianter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc og Chardonnay dyrkes ved siden av Syrah, Tempranillo, Garnacha og andre varmklima varianter. Den grønne Vijiriega, eneste lokal druetype, dyrkes hovedsakelig for musserende vin, men er også veldig interessant som endruevin eller i blandinger.

Vinstilen defineres av omgivelsene: Høyde over havet gir lang modning og en relativkjølig stil till tross for vekstsesongens høye temperaturer, mye sollys gir mye sukker, mye polyphenol og mye farge mens det karrige jordsmonnet gir konsentrerte druer og intens fruktighet. Vinstilen er preget av sol, høyde over havet og karrig jordsmonn: mye farge, mye stoff, intens fruktighet, og forfriskende syre.

Hoveddruetypene er:

Blå varianter: Tempranillo, Garnacha Tinta, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Monastrell, Romé og Petit Verdot

Grønne varianter: Vijiriego, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Moscatel de Alejandría, Moscatel de grano menudo o morisca, Pedro Ximenez, Palomino, Baladí Verdejo og Torrontés